LANGVELLA

NUCH Royaluras G'Chott

Valp

Etter at vi mistet Chasse så tragisk i skogen nov.2007, ville vi gjerne prøve å få brukt hans far, Bjørklunds P'Chott, som "lå på strå" på veterinærhøyskolen, på ei god tispe. Vi var heldige å få Roy Allan Skaret til å bruke dette på hans Ronja. Hun hadde avlet godt med forskjellige hanhunder før. Spennende!
Kullet ble født 29.april-2008, det kom 3 hanner og 4 tisper. Vi var og plukket ut to av dem (En skulle den andre Morten Berg ha ) den 1.juni. Vi likte veldig godt det vi så hos Roy Allan. Jevnt og fint kull.
Da vi skulle på sommerferie i Oppdalsfjella møtte de oss i Oppdal før vi dro innover. Vi hadde med begge valpene en hel uke og fikk ordentlig tid til å velge mellom dem. Valget falt på Chott, da han så ut til å bli litt større og kraftigere. Det har han også blitt😉


Bjørklunds P'Chott - pappa

Ronja - mamma

Dette viste han oss uka på fjellet;-) 9 uker

Han var ikke gamle karen før han viste oss hva som kunne bo i denne lille kroppen. Vi måtte etter som dagene gikk i rypetakseringa, ta bånd på denne lille knotten som ble ganske så målbevisst etterhvert!  "Sin egen" stegg fant han sågar!!
Han ble ganske sliten, og satt mye i sekken, men så fort han fikk fast grunn, løp han som en oioi....Sekundere kunne han også, da uka var omme😉

Ja, her lå jammen steggen ;-))

....siden Pelleog Kjapp står så rolig...da er det vel noe som foregår??

1.jakta i Oppdal

4 1/2 mnd var han med inn i Oppdalsfjella på sin 1.jakt. Han var med og gikk noen dager før han en dag så ut som om han avanserte seg inn i en stand, 90 grader fra marsjretning....?.......ja, det var en helt tydelig, sikker stand etter et antrekk på 60-70 meter. Det var jo Pelle vi jaktet med, men måtte jo følge opp hva valpen hadde begynt på så tydelig. JA! ....Chott bykser fram, og opp går det to ryper i den sterke vinden. Morten felte èn av dem. Stor stas!! Pelle ble skikkelig tatt på "inner'n"

Ja, detta blir jakthund,ja!!

Valp om vinteren

Høsten ble til vinter og det var veldig dårlig føre i fjellet for trening av unghund! Hjemme var det "hverken eller" med føret. Ikke skiføre, og ikke gå på beina føre i skogen. Så grunnlaget ble ikke det vi håpet for unghunden. Men uti mars ble det etterhvert bedre i fjellet, så et par turer før påske fikk vi til. Alltid spennende å se hvor fort utviklinga går på vinteren. Det er noe helt annet enn høstføre, blir nesten som å starte på scratch. Det så ut som om Chott tok overgangen greit. Formatet kom etterhvert, og enkelte ganger var det mer enn godt nok til en høy premie. Han finner fugl, og behandler den fint - uten altfor mye "galemattias"
Nå gleder jeg meg til å starte på jaktprøve med han!

Nyeste kommentarer

29.09 | 08:34

I'm sorry - too fragile :(

06.09 | 02:19

Hello, do you ever ship your dog root art to the USA? I am interested in orang...

07.09 | 21:53

Vi fikk Tress av Einar i 2012, da pensjonert som jakthund. Er nå 12 år, en utr...

13.08 | 11:54

Hei. Sjekk finn kode 115245683 Der finner du tipp tipp Brun for salg! ...