ESKD hovedprøve i Vildbjerg 2012

En rundtur på Jylland etter at vi kjørte fra Fredrikshavn torsdag morgen i nydelig vær! Her er vi på vestkysten hvor Poul og Inger-Lise Rasmussen har sitt sommersted. TRYKK PÅ BILDENE FOR Å FORSTØRRE DEM !!
På vei ut Oslofjorden på onsdag kveld.
Fredag var det øs pøs hele dagen. Her står vi og ser på et par ute på stubben. Morten, Tonny Nygaard med Drongstrup Felex, prøveleder Knud Overgaard med Sikas Red og Poul Ågård Sørensen med Bjerndrups Victor
Bjerndrups Messie - 12 mnd. - etter Senjas Ilex og Bjerndrups Blanco. Han gikk voldsomt og hadde en stil og aksjon som mange bare kan drømme om! Han hadde sine sjanser uten å lykkes denne dagen. Gjenparring på suksesskullet fra forrige år med Bjerndrups Birk, Bojana, Jow og Molly......
Nordvestjydens Ecu og eier Asbjørn Møller Jensen. Denne er fra kullet etter Østkystens Flying Scotsman og Nordvestjydens Victoria til Kurt Nedergaard. Han ble 4.vinner i Derby. En helt nydelig hanhund som var skikkelig pappa-klein!
Fiiiin gutt!
Dommer Joakim Skovgård Larsen gir et resyme over dagen så langt. Ingen fugletagninger til nå, det regner og er vått og kaldt! Den eneste med markeringsdekken denne dagen var Valdemar Larsen :-) Hunden med flekker på ryggen er Senjas Opus til formannen i ESKD Erling Clausen.
Strømgjerder var det "overalt". Noen av hundene fikk også føle det.... Her er det Poul Ågård Sørensen som sørger for at Bjerndrups Victor får slippe mange volt i gjennom kroppen.
Lørdagen var det myyye bedre vær, og vi skulle se Vinnerklasse. Valgte å se hold 5, hvor både Scotsman, Bojana og Troldmarkens Freja skulle gå. Her er Astrid og Sven Åge Vad - "Mr.Bjerndrups", med JCH Bjerndrups Bojana.
Østkystens Flying Scotsman - står og lurer på om det er hans tur snart....Han har 2.slipp
En skikkelig kraftkar - Nordvestjydens Zorro i fullt driv!
Ole Dahl Madsen med Flying Scotsman før slipp. Det ble med det slippet, da "Scot" og Ole ikke var helt på samme kurs disse 10 minuttene :-) Han fant rapphøns et par ganger og en hare, samtidig som tankene hans sikkert også var hos tispa hjemme, Bjerndrups Blanco som han hadde parret dagen før. Tenkte sikkert mest på at kvelden skulle komme han......
Ole og Scot er ferdige....
Jaja, vi likte i hvert fall det vi så! Rart med at de bare vil at hundene skal krysse på stubben i tette slag....Når man er vant med å finne i hegnen/tetta er det jo der man jakter :-)
Mr. "Tobølbjerg" - Allan Nissen
Tobølbjergs Columbine (Troldmarkens Freja/Vitus De L'echo De La Foret) - en kraftmaskin som gikk glitrende!
Nordvestjydens Cherie (Scotsman/NVJ Sawa) fikk 1.AK på fredag og var med i VK på lørdag. Et meeeget hyggelig bekjentskap! Eier er Allan B.Jensen
Vi forflyttet oss bortover veien, fra jorde til jorde. Etterhvert ble bilene langt vekk, så det var fint å få skyss tilbake for å hente bilene.
Dommer Poul Erik Dahl.
Nordvestjydens Eto Hadde fått 1. AK i mars og var klar for VK. En kraftig hanhund med nydelig aksjon!
Eto
Eto
Eto i stram, flott stand og en spent, ung fører opp bak.
Flaks at Allan Højrup har ører, ellers hadde smilet gått trill rundt! Godkjent fuglearbeid uten reis, holder til en kategori 1 B til matchningen senere på ettermiddagen. Dvs at han kan ligge an til å vinne hele greia.
Bjerndrups Bojana i fullt driv! En herlig tispe med en kraftfull aksjon. Var dessverre ikke heldig i dag.
Bojana
Det spørs om jeg hadde hatt nerver til å slippe min hund her, så tett opptil veien. Det kjørte biler her i 80-90 km/t.....
Vindmøller skaper en fin Danmark-stemning :-)
Allan Nissen med Freja t.h. og Columbine.
...og der fant Freja sin fugl! Rapphøna syns så vidt til høyre på bildet.
Troldmarkens Freja ( Nordvestjydens Chirak/Senjas Holiday) er for 14 dager siden parret med Flying Scotsman.
Freja - hadde vært ønskelig med en valp plassert i Norge - Ta kontakt om det kan være interessant!
Ole Dahl Madsen, Morten og Flying Scotsman
"Scot" kunne fått vært med oss hjem tvert!! Nyyyydelig gutt!
En bildeserie av en stor hundemann - Kurt Nedergaard - Kennel Nordvestjydens. Ikke vanskelig å se hva som gjør at han har gode hunder! Se det blikket til Ciwa....
Nordvestjydens Ciwa (Flying Scotsman/NVJ Sawa) Har hatt valper for 4 mnd siden og er nedrøytet. Hun viste oss et glimrende søk med flott reviering i full fart!
Nå skal det avgjøres i matchningen - ut mot Sannie.
Ciwa i fullt driv!
Helt pumpa!
Kurt sørger for at hun får i seg vann etter endt dyst. Ciwa fikk 3. VK i dag.
Man skal ha rådyrrene hunder for å starte her nede! En flokk på 7-8 dyr spratt ut av buskene foran oss.
Flott bukk!!
Gjennom et gårdstun med påskeliljer "overalt"...
Nyskjerrige hester hadde de også!
Matchning på ettermiddagen - i UK og AK. Mange tilskuere er interessert i å se hvem som vinner av de med 1.premie. Dette avgjøres på søk i "fugletomme" områder.
Alle med 1.AK. Fra venstre Heegård Britt med Ove Jensen - Zalza med Øystein Grandorf (halv nordmann :-)), Nordvestjydens Cherie med Allan B Jensen, Nordvestjydens Andy med Martin Ry Krog og tilslutt Heegårds Kyon med Jørgen Heegård. Her vant Cherie som beste hund.
Bjerndrups Zanka (Ilex/Blanco) fikk 1.uk på fredag i regnværet og skulle ut i matchning i dag. Han var over seg av begeistring for å se sine oppdrettere, vanskelig for å stå rolig :-) Han ble sluppet og forsvant i skogen bak, herlig å se en frisk unghund! Etterpå så vi han som en hvit prikk ute på jordet ;-))))
Nordvestjydens Garcon (Senjas Ilex/NVJ Ciwa) - et 4 mnd gammelt oldebarn etter Chasse.....helt utrolig deilig valp med skikkelig substans!! Eier Ole Halberg, min nye FaceBook-venn :-)

Allan bak Jensen 24.04.2012 08:04

Hej Astrid og Morten.
Det er rigtig gode billeder i har på jeres hjemmeside. Fantastisk at se hvor meget hundesporten og den Engelskesettere betyder for jer.

Astrid 10.04.2012 23:12

Takk for det Anita - morosam tur!

Anita 10.04.2012 22:06

Som vanlig godt resyme fra en flink fotograf og forteller.... Bra Astrid.

Berit Engh 10.04.2012 07:06

Veldig flotte bilder og moro aa faa med nytt fra
over dammen Astrid !

| Svar

Nyeste kommentarer

29.09 | 08:34

I'm sorry - too fragile :(

06.09 | 02:19

Hello, do you ever ship your dog root art to the USA? I am interested in orange Belton English setter art!

07.09 | 21:53

Vi fikk Tress av Einar i 2012, da pensjonert som jakthund. Er nå 12 år, en utrolig snill og tålmodig type, utrolig leken, sprek og glad! Lever det gode liv!

13.08 | 11:54

Hei. Sjekk finn kode 115245683 Der finner du tipp tipp Brun for salg! Mvh morten nyberg